Tekerj a Zöldbe! kerékpártúra - RUNFOK50
Időpont: 2023. október 22. (vasárnap) 8 óra
Útvonal: Békés - Békéscsaba - Gyula – Békés

A túrán való részvétel ingyenes volt, azonban az egyedi gyártású érmek miatt regisztrációhoz kötöttük. Előzetesen 40 fő regisztrált, ebből végül a kedvező időjárásra való tekintettel többen, szám szerint 47 fő vett részt, teljesítette a túrát.

Legfiatalabb túrázó 8 évesen, a legidősebb 68 évesen teljesítette az előzetesen 50 km-re hirdetett túrát. A túraszervező munkáját szerencsére külső tényező nem befolyásolta, az őszi időszakhoz képest is kiemelkedően kellemes idő volt, még nagyobb öröm volt a kilométereket gyűjteni.

A toborzás menete viszont mondhatni könnyű volt, hiszen az online kampány világában a szervező rutinosan mozog, célzottan tudtuk meghirdetni a túrát. A korábbi túrázók az e-mailes megkeresésre és a pozitív élmények megélése miatt mára már szinte hívó szó nélkül is csatlakoznak a szervező által meghirdetett eseményekhez. Megismerték a jó szervezői készségünket, szívesen csatlakoznak, mert tudják, hogy minőségi eseményen vehetnek részt. Ehhez az is hozzátartozik, hogy több héttel korábban meghirdetjük a rendezvényt, hogy tudjanak tervezni az érdeklődők.

Utunk első állomása Békéscsaba belvárosába vezetett, a Szent István teret vettük célba, ahol kicsit megpihenve és friss vizet engedve, mosdószünet után indultunk túránk következő állomásra, Gyulára, a Gyulai várhoz.

Így tekertünk a Wenckheim-kerékpárút egy részén Gyula városához, egyből a Gyulai Várhoz. Utunkat tovább folytatva vettük célba Szanazug érintésével a Dánfoki Üdülőközpont, ahol már javában zajlott egy nagyszabású futóverseny. A kerékpártúrát teljesítők közül többen is aktívan részt vettek a futóversenyen, így közel egy tucat ember indult el, hogy 50 km után még fusson egyet az üdülőközpont területén.

A nem várt eseményeket sikeresen el tudtuk hárítani, hiszen kísért bennünket egy mindenre is felkészült békési kerékpárbarát, aki szervizelte mindenki apróbb, ügyes-bajos kerékpáros problémáját. Köszönjük Vágási Péter szaktudását és hogy töretlenül kitart mellettünk!

Kellemesen elfáradva, magunk mögött hagyva 50 kilométert boldogan tekertünk be a célba. Itt kapta meg mindenki a hősies helytállásáért az egyedileg, erre az alkalomra gyártott egyedi érmet.

A túra legemlékezetesebb pillanatát nehéz lenne megfogalmazni, hiszen látva az elszántságot a kerékpárbarátok szemében, lehetetlent nem ismerve mindenki nekivágott a túrának. Érkezéskor kicsi és nagy, fiatal és még fiatalabb együtt örült, hogy közösen tettük meg ezt a szép teljesítményt! Túraszervezőként kellemesebb időt, jobb csapatot nehezen tudnánk elképzelni.

Erőt, egészséget, találkozzunk 2024 márciusában, az év első tervezett túráján.

Fotók: Edelivfoto/Ollai Attila 

KÉPGALÉRIÁNK IDE KATTINTVA ELÉRHETŐ!

Pályázati bannerek

infoblokk kedv final felso cmyk ESZA s