serfecz david sSerfecz Dávid vagyok, tősgyökeres békési fiatal. Számomra fontos a közösség, annak megtartó ereje. Arra döbbentem rá még 2019 tavaszán, hogy nincs konkrétan egy közvetlenül a fiatalokat segítő, megszólító szervezet. Ennek apropójából kerestem meg a baráti körömben azokat az embereket, akikről úgy gondoltam, hogy elkötelezhetőek a békési fiatalok mellett, szívesen részt vennének abban az építkező munkában, amit célul tűztem ki. Nem sokáig kellett keresni, szinte pillanatok alatt meg is találtam azokat az embereket, akikkel megalapítottuk 2019. év végével a Békési Fiatalokért Egyesületet. Fontos, hogy egy alulról építkező szervezetről beszélünk, ahol az irányvonalakat és az alapszabályunkat is közösen írtuk meg, mindenki hozzátéve a saját észrevételét, tapasztalatát.

Közel egy évi tervezgetésből, építkezésből a világjárvány teljesen keresztülhúzta a számításunkat, nekünk is újra kellett tervezni minden programunkat, elképzelésünket.

Bízom benne, hogy mára már túl vagyunk ezen az időszakon és megkezdődhet az oly régóta várt megvalósítási szakasz. Természetesen a tervezés folyamatos, hiszen egy kreatív és sokesetben inspiráló közösség vezetőjeként már-már fél szavakból is megértjük egymást.

Keresztény polgári értékrendet képvisel egyesületünk, amely elkötelezett Magyarország, a magyarság és a lakóhelyünk Békés mellett, melyet lehetőséggel teli városnak látunk. A lehetőségeket pedig nekünk kell megtalálni és élni vele.

Ehhez pedig Rád is szükségünk van, így ha úgy érzed, hogy szívesen részt vennél a városi ifjúságot bevonó, építő rendezvények szervezésében, jelentkezz hozzánk!

Ákos csodálatos dalszövegét idézve – ami számomra inspirálóan hat:
"Nincsen más, csak a hit és a dac
A tiéd csak az marad, amit másoknak adsz."

budas budai tunde sBudás-Budai Tünde vagyok, békési fiatal. Közművelődési szakemberként és szakèrtőkènt igen hamar rálátásom nyílott arra, hogy a településeken működő helyi közösségekben milyen nagy erő, lehetőség, akarat rejlik. Mindig is tiszteltem azokat a szervezeteket, amelyek környezetük és önmaguk életminőségének javítása érdekében előrelépnek, pontosabban mernek előre lépni, példát mutatni. Békés szerencsés város hiszen pezsgő, aktív civil élet jellemzi. Nagy öröm számomra, hogy én magam is részese lehetek egy ilyen tettre kész közösségnek.
A Békési Fiatalokért Egyesület gondolata a 2017-ben megrendezett I. Békési Fiatalok Találkozóján merült fel bennem először, amit mi fiatalok önként szerveztünk és szervezünk a mai napig. 2019 óta a szervezeti keretek lehetővé teszik, hogy egy régóta üresen álló és hiánypótló szerepet töltsünk be Békésen. Ez az önként vállalt funkció rendkívül izgalmas de, felelősségteljes feladat is egyben. Az önkormányzattal, a helyi oktatási intézményekkel és más civil szervezetekkel együttműködve programjaink elsősorban a város fiataljaira fókuszálnak. Emellett nyitottak vagyunk egyéb népszerű, közösségformáló és fejlesztő eseményekre is. 

Hiszem és tudom, hogy jó helyen, jó közösségben, jó emberekkel vagyok itt együtt, a Békési Fiatalokért Egyesületben!

kenyeres zsebics emoke sKenyeres-Zsebics Emőke vagyok. Bács-Kiskun megyében lévő faluban, Bátyán, egy kis közösségben nőttem fel. A munkám egy időre elszólított a fővárosba, majd Békésen találtam meg az otthonomat, itt képzelem el a jövőmet a családommal.

Szakmámból adódóan mindig is érdekelt a közösségek építése a fiatalok számára, ifjúsági programok megvalósítása, valamint a rendezvényszervezés.

Nagy öröm volt számomra amikor Serfecz Dávid 2019-ben felkért az egyesület alelnöki feladatainak ellátására, hiszen így aktív részese lehetek egy olyan csoportnak, akikkel valódi, aktív és értékteremtő programokat tudunk megvalósítani. Békés városának szüksége van a fiatalokra, ezért szeretnénk munkánk során minél több fiatalt megszólítani és jó példaként bemutatni, hogy miért is jó békésinek lenni, Békésen élni. Hiszen a jövő a fiatalok kezében van, nekünk ezt úgy kell építeni, hogy élhető legyen a környezetünk és mindig fejlődni tudjunk. 

„A növekedés azt jelenti, hogy nagyobbak leszünk, a fejlődés pedig azt, hogy jobbak!” (Herman E. Daly)
Én azt szeretném, hogy jó legyen a békési fiatalok közösségi élete és ezen dolgozunk a jövőben az egyesülettel továbbra is.

Pályázati bannerek

infoblokk kedv final felso cmyk ESZA s