Tekerj a Zöldbe! kerékpártúra - Éjjel!

Időpont: 2023. augusztus 26. (szombat) 20 óra

Útvonal: Békés - Gyula - Békéscsaba - Békés

A túrán való részvétel ingyenes volt, azonban az egyedi gyártású érmek miatt regisztrációhoz kötöttük. Előzetesen 34 fő regisztrált, de a végén 42 fő kerékpárbarát csatlakozott a szervezett túrához.

Legfiatalabb túrázó 11 évesen, a legidősebb túrázó már túllépte a normál nyugdíj-korhatárt az előzetesen 50 km-re hirdetett túrán. A túraszervező munkáját szerencsére külső tényező nem befolyásolta, a nyári időszakhoz képest, a naplemente után kellemes idő volt.

A toborzás menete mondhatni könnyű volt, hiszen az online kampány világában a szervező rutinosan mozog, célzottan tudtuk meghirdetni a túrát. A korábbi túrázók az e-mailes megkeresésre és a pozitív élmények megélése miatt mára már szinte hívó szó nélkül is csatlakoznak a szervező által meghirdetett eseményekhez. Megismerték a jó szervezői készségünket, szívesen csatlakoznak, mert tudják, hogy minőségi eseményen vehetnek részt. Ehhez az is hozzátartozik, hogy egy hónappal korábban meghirdetjük a rendezvényt, hogy tudjanak tervezni az érdeklődők. A szervező részéről ez volt az első éjjeli túra, de a visszajelzések alapján nem az utolsó!

A túraszervezés során törekedtünk, hogy minél több látnivalót tudjunk megmutatni a résztvevőknek.

Így tekertünk a Kettős-Körös mellett egészen a Szanazugi-elágazásig, majd onnan kerékpárúton érkeztünk Gyula városába, egyből a Gyulai Várhoz. A jó hangulatról mi is, de Gyula városa is gondoskodott, hiszen ekkor rendezték meg a Gyulai Nyári Korzó Fesztivált, amin a résztvevők elcsodálkozva néztek rá arra a néhány kerékpárra, amit kivilágítottunk. Sokan útközben is kifejezték tetszésüket. Gyulán, Rusznák Mariannáéktól, mint fő békési támogatónktól negyven kürtöskalácsot kaptunk, hogy bírjuk energiával a túra további részét is.

Utunk második állomása Békéscsaba belvárosába vezetett, a Szent István tért vettük célba, ahol kicsit megpihenve és friss vizet engedve, mosdószünet után indultunk túránk következő, egyben utolsó állomására, Békésre. A Széchenyi térre érkezett a megfáradt, de mindenre elszánt csapat.

A nem várt eseményeket sikeresen el tudtuk hárítani, hiszen kísért bennünket egy mindenre is felkészült békési kerékpárbarát, aki szervizelte mindenki apróbb, ügyes-bajos kerékpáros problémáját. Köszönjük Vágási Péter szaktudását és hogy töretlenül kitart mellettünk!

Kellemesen elfáradva, magunk mögött hagyva 50 kilométert boldogan tekertünk be a célba. Itt kapta meg mindenki a hősies helytállásáért az egyedileg, erre az alkalomra gyártott érmet.

A túra legemlékezetesebb pillanatát nehéz lenne megfogalmazni, hiszen látva az elszántságot az esti indulásnál, lehetetlent nem ismerve mindenki nekivágott a túrának. Érkezéskor kicsi és nagy, fiatal és még fiatalabb együtt örült, hogy közösen tettük meg ezt a szép teljesítményt! Túraszervezőként kellemesebb időt, jobb csapatot nehezen tudnék elképzelni.

Erőt, egészséget, találkozzunk a következő túrán!

KÉPGALÉRIÁNK IDE KATTINTVA ELÉRHETŐ!

Pályázati bannerek

infoblokk kedv final felso cmyk ESZA s