A tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezésre kerül a Békés, Békéscsaba és Gyula városait összekötő Háromváros Kerékpáros Fesztivál.

A három napos programsorozat fókuszában a kerékpár, illetve sokféle kerékpáros tevékenység áll. A szervező városok szándékai szerint a rendezvény három napja alatt a mindhárom városban hatalmas népszerűségnek örvendő aktív szabadidős tevékenység lehető legtöbb válfaját vonultatják fel, a lakosság minél szélesebb körű bevonásával.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Csabagyöngye Kulturális Központ és a Békéscsabai Turisztikai Egyesület kezdeményezésére, Békés és Gyula városok csatlakozásával született meg a Háromváros Kerékpáros Fesztivál gondolata, a korábbi sportfesztivál mintájára. Ugyan a rendezvény ötletgazdája Békéscsaba városa, és a főszervezői, koordinátori feladatokat is magára vállalta, de a főszervezői tevékenység a három város között évről-évre rotációban valósul meg.

Ebben az évben Békés városa vállalta a házigazda szerepet a jubileumi várossá nyilvánításuk kapcsán. Az itt felvonultató programok többsége Békés várossá nyilvánításának 50. évfordulója köré épül.

A városok csatlakozása a kezdeményezéshez rendkívül fontos, hiszen így sokkal sokszínűbbé válik a rendezvény, továbbá a három város összefogása erősíti a térségi gondolkodást, a turisztikai desztináció markáns megjelenését.

A program kiemelt eseménye a 2023. május 27-én, szombaton reggel 8.00 órakor kezdődő Békés – Gyula – Békéscsaba - Békés kerékpáros körtúra.

Ez a körtúra „személyesíti meg” a Háromváros Kerékpáros Fesztivál ideológiáját, hiszen a településeket összekötő kerékpárutakon, bringára pattanva, a három város vállalkozó kedvű lakossága közösen teljesítené a távot, a programhoz csatlakozó turistákkal egyetemben!

A Békés – Gyula – Békéscsaba - Békés kerékpáros körtúra több, mint 50 km-es távon járja be a három közép-békési település legszebb részeit. A túrához a három település valamelyikén lehet csatlakozni, és aki a teljes távot teljesíti, a befutónál emlékéremben részesül. A teljes távot az egyes helyszíneken csatlakozók, túravezetők kíséretében teljesítik.

A Decathlon vállalta, hogy az idei körtúra résztvevői számára rajtcsomagot állít össze, valamint Decathlonos sátorral kitelepülnek a körtúra csabai rajtjához (szerelőállvány az esetleges gyorsszervíz miatt, kerékpáros ügyességi verseny kisebb díjakkal), ezen felül a rajt előtti lobbyt alakítanak ki pingpong asztallal, pihenősátorral és célkaput is biztosítanak. A résztvevőket a program során bringás reggeli és ebéd várja.

Körtúra gyulai állomása a Várkertben kap helyet. Innen indul és ide fut be a gyulai indulással nevezők mezőnye. A Gyula – Békéscsaba – Békés - Gyula városokat érintő körtúrát a jelentkezők túravezetők irányítása mellett tudják teljesíteni. Az útközben kijelölt pihenőpontokon lehetőség nyílik a felfrissülésre. A túrát teljesítők kedvezményes belépővel látogathatják a Gyulai Pálinkafesztivált.

A szombat reggel induló kerékpártúra a Békési Kishajó Kikötőből rajtol, a Békés Dánfoki Üdülőközpontba érkezik majd vissza többedmagával. A Békés50 jubileumi rendezvénysorozat részeként a túrán résztvevők között ajándékokat sorsolnak ki.

Indulási/csatlakozási időpontok:

8:00 óra – Békés: Békési Kishajó Kikötő

kb. 10:00 óra – Gyula: Várkert

kb. 13:00 óra – Békéscsaba: Szent István tér.

kb. 15:00 óra – Békés: Dánfok

kb. 16:30 – Gyula: Várkert

JELENTKEZÉS ÉS TOVÁBBI RÉSZLETEK: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=Ec9ad6nldkK4mAE-ma5_Pz4x_jiSqRFMrh2pjtHqmSlURFpVMDVIUlE2OTFMNk1PUkI5TENDVUdLVC4u

Jelentkezési határidő: május 22.

Találkozzunk május 27-én a Békési Kishajtó Kikötőben!

 

Pályázati bannerek

infoblokk kedv final felso cmyk ESZA s