„Tekerj a Zöldbe! Kerékpártúra a Körös-körül” címmel rendeztünk kerékpártúrát május 22-én.

Az 50 kilométeres táv során a résztvevő 40 kerékpárbarát Békésről indulva érintette Szanazugot, Gyulát és Pósteleken keresztül Gerlát is, majd Békésre érkeztek vissza. A kihíváson a legfiatalabb túrázó 9 évesen, a legidősebb 72 évesen tekerte le a távot. Többségében békésiek vettek részt a reggel 8 órakor kezdődő programon, de Békéscsabáról is érkeztek érdeklődők.

Az eseménnyel a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) Tekerj a Zöldbe! című sorozatához kapcsolódtunk, amelynek célja, hogy a résztvevők bárki által teljesíthető kerékpártúrákon fedezzenek fel népszerű, illetve kevésbé ismert természeti, valamint kulturális célpontokat.

A kirándulás során nemcsak a különleges természeti környezetet, de például Gyulán a várat és a Százéves cukrászdát is felfedezhettük. Ez utóbbi állomáson egyesületünk meghívására a túrán résztvevőnek fagylalttal kedveskedtünk. Bízunk benne, hogy a biciklisek számára könnyed kikapcsolódást jelentettek az együtt töltött órák.

Idén egyébként még több ilyen lehetőségre várjuk majd a sportembereket. Lesz például „Tekerj a Zöldbe! Kerékpártúra Feketén-Fehéren” is, ez utóbbi, elnevezésének megfelelően a Fekete- és a Fehér-Körös vidékét érinti majd.

Várunk minden túrázni vágyó kerékpárost a következő alkalmunkra is.

KÉPGALÉRIÁNK A FACEBOOK OLDALUNKON IDE KATTINTVA ELÉRHETŐ!

Fotó: Gazsó János

Pályázati bannerek

infoblokk kedv final felso cmyk ESZA s